Overslaan en naar de inhoud gaan

Packo Handling is importeur geworden van het gamma COUP’ECO voor België

Coup'Eco
Packo Handling is sedert december 2021 importeur van het gamma COUP’ECO voor België. Vooral de reeks Meteor, het gamma schijveneggen die Coup’eco o.a. produceert, sluit enorm goed aan bij de MX frontladers die Packo al meer dan 25 jaar via zijn netwerk van distributeurs in België importeert.

Het gamma Meteor biedt robuuste snoeiwerktuigen aan die op de wensen van elke klant zijn afgestemd. Het biedt een veelzijdige oplossing voor zowel frontladers als verreikers en is hierbij uiterst geschikt voor het snoeien van hagen, heggen of takken van bomen met tot wel een maximale diameter van 22cm.

Voor wat de kwaliteit van de Coup’eco-producten betreft, is het geruststellend te weten dat Coup’eco sinds vele jaren de kop met schijveneggen voor de KUHN-bermenmaaiers voorziet uit eigen productie en waarvan er de laatste jaren reeds een flink aantal in België zijn verkocht.

Hoofdzakelijk bestaat het gamma Meteor uit 2 soorten chassis (hydraulisch en mechanisch uitklapbaar) en 2 soorten snoeikoppen (schijvenzaag en haagscharen) die eveneens verkrijgbaar zijn in verschillende maten.

Hieronder een opsomming van de 5 type schijveneggen beschikbaar binnen het Meteor gamma:

MD100-reeks - Speciaal ontworpen voor aanbouw op compacte frontladers:

De MD100-reeks is ideaal voor het snoeien van hagen, heggen en houtkanten rond akkers. Keuze uit 3 of 4 schijven met een diameter van 500mm per schijf en een snoeicapaciteit tot 12cm diameter (hydraulische zijverstelling). Motorcircuit voorzien van terugslagklep waardoor de cirkelzaagmotor wordt afgestemd in functie van het debiet.

MD110-reeks - Geschikt voor alle soorten snoeiwerk:

De MD110-reeks is ideaal voor het snoeien van bosranden. Mechanisch uitklapbaar waardoor een zijdelingse verschuiving tot 2,35 m vanaf het midden van de hefinrichting mogelijk is. Uitgerust met een kantelcilinder voor horizontale werkzaamheden. Keuze uit 3 of 4 schijven met een diameter van 500mm per schijf en een snoeicapaciteit tot 12cm diameter. Motorcircuit voorzien van terugslagklep waardoor de cirkelzaagmotor wordt afgestemd in functie van het debiet.

T90R-reeks - professionele cirkelzaag voor agrarisch groenonderhoud:

De T90R-reeks biedt een soepele handmatige rotatie van de zwenkarm en is speciaal ontworpen voor aanbouw op verreikers. Keuze uit 3 of 4 schijven met een diameter van 600mm per schijf en een snoeicapaciteit tot een diameter van 18cm. Uitklapbaar tot 2.85M gerekend vanuit het center van de aanpik. Wordt geleverd met een hydraulische set voor cirkelzaag, overdrukventiel, stroomverdeler en terugslagklep voor een veilige, eenvoudige montage.

T90C-reeks - geschikt voor alle soorten snoeiwerk:

Dit type schijveneg kan zowel gemonteerd worden op een frontlader als verreiker. De schijveneg kan niet alleen hydraulisch worden uitgeschoven tot 1.80m (vanuit center aanpik), maar kan ook hydraulisch gekanteld worden tot 90° voor alle horizontaal werkzaamheden. Keuze uit 3 of 4 schijven met een diameter van 600mm per schijf en een snoeicapaciteit tot 18cm.

T90-reeks - veelzijdige professionele snoeibalk:

Uiterst geschikt voor het gebruik bij landbouwbedrijven, boomkwekerijen en loonbedrijven:

De schijveneg wordt hier ook zowel zijdelings uitgeschoven tot 1.80m (vanuit center aanpik) als hydraulisch gekanteld voor horizontale werkzaamheden. Te verkrijgen met 3 à 4 schijven met een diameter van 650mm per schijf. Hierdoor bedraagt de snoeicapaciteit bij deze reeks een diameter tot wel 22cm.

Verder worden alle Coup’eco-heggenschijven voorzien van een obstakelbeveiliging en wordt de T90 / T90R / T90C-reeks standaard voorzien van een bedieningskast waarmee de machine vanuit de cabine kan bediend worden.

ObstakelbeveiligingBedieningskast

Het gamma Meteor is ook verkrijgbaar met haagscharen van verschillende afmetingen (zie afbeelding hieronder)

  • Haagschaar tot 4,5cm met een kniplengte: 1,60m / 2,00m / 3,00m
  • Haagschaar tot 10cm met een kniplengte: 1.35m / 1.80m / 2.20m
Enkele foto's van de zaagschijven en de haagscharen:

Haagschijven/zaagscharen

Haagschijven/zaagscharen

Zaagschijven/haagscharen