Overslaan en naar de inhoud gaan

High Efficiency PTO

High Efficiency PTO

Het in een eerdere nieuwsbrief voorgestelde studiemodel van de High Efficiency PTO zal eerstdaags in serieproductie worden genomen. Het testprogramma is verregaand afgewerkt en op zeer korte termijn zullen de eerste voertuigen met deze nieuwe transmissie worden uitgerust.

Onderscheid
De transmissie onderscheidt zich van de huidige PTO systemen door de positie van de koppeling op de ingaande as. Hierdoor draait het inwendige van de transmissie alleen mee als ook daadwerkelijk de koppeling ingeschakeld is. Verliezen worden hierdoor tot een minimum beperkt. Bovendien kan de koppeling en daarmee de gehele transmissie compacter uitgevoerd worden.

Load sensor
Deze High Efficiency PTO is voorzien van een load sensor die het vermogen van de PTO signaleert om bijvoorbeeld overbelasting of schade te voorkomen. Dit signaal (digitaal of analoog) kan als inputsignaal voor de trekker-ECU fungeren om een waarschuwing of begrenzing van maximum motorvermogen etc. te kunnen activeren.

Geoptimaliseerd systeem
Optimalisaties zijn gedaan op het gebied van de interne oliehuishouding waardoor de weerstand lager is en een hoger rendement mogelijk is zonder dat de smering van de interne componenten in het geding is. De transmissie kan vermogens tot 150 kW overbrengen bij 1000 min-1 uitgangssnelheid terwijl de afmetingen zeer compact zijn.

Nieuwe features in deze transmissie:

  • Koppeling op ingaande as
  • Load sensor geïntegreerd
  • Voorzien van een persfilter voor de olie
  • Geforceerde oliesmering met dry-sump systeem
  • Geoptimaliseerde vertanding
  • Zeer compact ontwerp

Agribex

Wij tonen de High Efficiency PTO op de stand van Packo Handling in hal 4 (42.02), waar onze productspecialisten u graag persoonlijk van aanvullende informatie voorzien.