Overslaan en naar de inhoud gaan

ECO TWIN-PTO

 ECO TWIN-PTO

De nieuwe ECO-TWIN PTO is ontworpen vanuit de visie dat de huidige tractoren met nieuwe motoren hun vermogen ook bij een lager toerental kunnen leveren. Bij nagenoeg alle tractoren wordt bij de achter-PTO al de mogelijkheid geboden om te kiezen tussen twee overbrengingen. De keuze bestaat uit de ‘normale overbrenging’ of de ‘spaar overbrenging’, waarbij het motortoerental tot ca. 1600 rpm gereduceerd kan worden. Met de nieuwe ECO-TWIN PTO is dit nu ook mogelijk bij de front-PTO. De nieuwe PTO is ontworpen voor trekkerklasse van 100-250 pk.

Beschikbare tractormodellen

Op aanvraag

Opmerkingen

  • Leverbaar voor trekkerklasse van 100-250 pk.
  • Prijzen zijn op aanvraag beschikbaar

Twee koppelingen

De techniek in de PTO is gebaseerd op de beproefde Zuidberg-techniek met een natte lamellenkoppeling en een eigen hydraulisch circuit. Echter in deze kast zijn twee koppelingen verwerkt. De eerste koppeling werkt -zoals in elke andere Zuidberg tandwielkast- door de uitgaande as te verbinden met het onderste tandwiel uit de kast, de zogenaamde drivecup. De tweede koppeling verbindt de uitgaande as via een planetair tandwielstelsel met de drivecup. Het planetair stelsel zorgt hierbij voor de extra vertraging tussen tandwiel en as

Toepassing

  • Werkzaamheden waarbij het benodigde vermogen van de front- en achter PTO het toelaten om met een lager motortoerental te werken.
  • Het frontwerktuig moet op 1000 toeren draaien en de machine achter met minder toeren kan functioneren.